Fehérbabos gomba krémleves
sponsored links
Egy nem igazén szép színû, de annál finomabb krémleves :)
Hozzávalók (4 - 5 személy részére): 25 dkg fehérbab, 80 dkg gomba, 1 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 1 paprika, só, bors, chilipehely, 1 kisebb ágacska rozmaring, kevés olaj.
Elkészítése: A babot egy éjszakára vízbe áztatjuk, kb 2, 5 liter vízben fõni tesszük, hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, a kicsumázott paprikát, sózzuk, közepes lángon puhára fõzzük, 2 merengetõ kanálnyi babot félreteszünk belõle. A finomra aprított fokhagymát kissé megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, borsozzuk, megszórjuk a chilipehellyel, a finomra aprított rozmaringgal, jól megpirítjuk, majd 2 - 3 evõkanál kivételével a leveshez adjuk. A levest botmixer segítségével pürésítjük, majd visszatesszük bele az egészben hagyott paszulyszemeket, összeforraljuk, a megmaradt gombával diszítve tálaljuk.
Megjegyzés: Ha még tartalmasabbá szeretnénk tenni pirított kolbászkarikákkal is tálalhatjuk.
Hozzávalók (4 - 5 személy részére): 25 dkg fehérbab, 80 dkg gomba, 1 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 1 paprika, só, bors, chilipehely, 1 kisebb ágacska rozmaring, kevés olaj.
Elkészítése: A babot egy éjszakára vízbe áztatjuk, kb 2, 5 liter vízben fõni tesszük, hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, a kicsumázott paprikát, sózzuk, közepes lángon puhára fõzzük, 2 merengetõ kanálnyi babot félreteszünk belõle. A finomra aprított fokhagymát kissé megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, borsozzuk, megszórjuk a chilipehellyel, a finomra aprított rozmaringgal, jól megpirítjuk, majd 2 - 3 evõkanál kivételével a leveshez adjuk. A levest botmixer segítségével pürésítjük, majd visszatesszük bele az egészben hagyott paszulyszemeket, összeforraljuk, a megmaradt gombával diszítve tálaljuk.
Megjegyzés: Ha még tartalmasabbá szeretnénk tenni pirított kolbászkarikákkal is tálalhatjuk.