Fehérbableves

2018-01-29

sponsored links

Talán sokan ismerik és készítettek már fehérbablevest, de én sokszor az egyszerû receptekkel is gondban vagyok, mint például mibõl mennyire is van szükségünk kérdés, sokszor felmerül bennem. Nálunk a fehérbableves füstölt csülökkel és szalonnával készül és egy kevéske rántással. El kell mondanom, hogy nem csak nekünk, hanem Emmának is nagyon ízlett.
Bár miután a házi májast, liba tepertõt is simán falja, már meg sem lepõdök.









Fehérbableves
Hozzávalók (6 személy részére):
25 dkg fehérbab
50 dkg füstölt csülök
15 dkg füstölt szalonna
2 szál karikára vágott répa
3-4 szem kockára vágott burgonya
1 kis csokor petrezselyem
1 fej apróra darabolt vöröshagyma
2-3 babérlevél
1 teáskanálnyi egész feketebors

2 csapott evõkanál liszt
1 csapott teáskanál fûszerpaprika

tálaláshoz:
tejföl
ecet

Elkészítés:
A babot és a csülköt elõzõ éjszaka beáztatjuk. Másnap a csülköt feldaraboljuk, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet és a fekete borsot, majd kb. 1,5 óra alatt félpuhára fõzzük. A szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk, kiszedjük és a visszamaradt zsiradékon az apróra darabolt vöröshagymát megdinszteljük. Beleszórjuk a lisztet és a fûszerpaprikát és simára keverjük. A fõzõlébõl 2-3 merõkanállal rászedünk, csomómentesre keverjük és a leveshez adjuk a leszûrt babbal, a kisült szalonnával, a burgonyával és a répával együtt. További kb. 1-1,5 óra alatt készre fõzzük. A végén ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Tejföllel és ecettel tálaljuk!





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2018/01/feher...

sponsored links

Keres?s