Fehérbab és gomba ragu ? ?Végigfõzni a Meatless-t?
sponsored links
Jól haladok ezzel a végigfõzõs-projekttel. Heti 3-4 receptet tûztem ki, és eddig sikerült is tartani.
Persze jó lenne, ha már paradicsom-cukkini-spárga szezon lenne, akkor új ?távlatok? nyílnának meg elõttem. Nem mintha már a végére értem volna a téliesebb recepteknek, de akkor is? Ez igazi téli recept, sûrû ?ragu? (stew) ? paradicsomkonzerv, bab(konzerv) és gomba. Csiperke, az egész évben van, nem igazán köthetõ szezonhoz.
Hozzávalók:
- 1 evõkanál olívaolaj
- 1 hagyma, apróra vágva
- 1 szál zárzeller, vékonyan felszeletelve
- 1 sárgarépa, felkockázva
- 25 dkg csiperkegomba, a kisebbek félbe, a nagyobbak négybe vágva
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 doboz (40 dkg) egész hámozott paradicsomkonzerv, összeturmixolva
- 1 rozmaringág
- 2 csésze fõtt fehér bab (lehet konzerv is, a lényeg, hogy átmosva és lecsöpögtetve)
- fél csésze víz
- só, bors
Az olajat felhevítem, és idõnként megkeverve kb. 8 perc alatt puhára párolom a hagymát, a zellert és a répát.
Hozzáadom a gombát, és magasabb hõmérsékleten addig sütöm, amíg megpuhul. Beleöntöm a bort, átkeverem, majd hozzáadom a babot, a paradicsomot, a rozmaringot, és a vizet. Felforralom, és kb. 15 percig fõzöm, amíg kicsit besûrûsödik. Kiszedem a rozmaring-ágat, sózom, borsozom. Forrón, egy kis olívaolajjal meglocsolva tálalom.
3 adag lesz belõle.