Fehér tönkölycipó gulyáshoz
sponsored links
Az a ritka pillanat jött el, amikor olyan kenyeret sütök, ami csak fehér lisztet tartalmaz. A teljes õrlésû lisztekkel készülõ kenyérnek, fõleg, ha érett kovásszal kelesztjük, sokkal tartalmasabb, teljesebb íze van, mint az elég jellegtelen búza fehér kenyérnek. Sajnos halászlé, gulyás, marhapörkölt nem nagyon társítható barna kenyerekkel. Mivel ma gulyás volt az ebéd egy szép darab marha lábszárból, így erõt vettem magamon és sütöttem egy szép kerek cipót. Az ízét és az állagát is jótékonyan befolyásolja a 40 % fehér tönkölyliszt, de sem tejet, sem burgonya pelyhet nem tettem bele, hogy a héja kellõen ropogós legyen.
Hozzávalók:
- 200 g fehhér tönköly finomliszt
- 300 g BL80 kenyérliszt
- 25 dkg öregtészta
- 2,5 dl víz
- 2 tk só
- 1 tk cukor ...