Fehér tea sorbet
sponsored links
Terveztem valamit, valamilyen desszertet, de valahogy sehogy sem akart elvonulni a köd a gondolataimról, úgyhogy inkább vártam. Szerettem volna, ha letisztult és elegáns, semmi flanc, mégis izgalmas. Azt akartam elérni, hogy az izgalom a desszert egyszerûségébõl fakadjon. Lényegében, egy ázsiai ihletésû dologról van szó, leszámítva a csokoládé ganache-t. Persze süthettem volna egy nagyon tömény csokoládétortát, de akkor hol marad az egyszerûség? A tömény ganache pedig fenomenális, ahogy a szánkban összeházasodik a nemes fehér teával és mindezt fátyolként körüllebegi a jázmin illata, de a végén az az árnyalatnyi chili visszaránt a valóságba. A tányérra került még egy kevés mandulás morzsa, melynek a feladata pusztán annyi, hogy ropogósságával fokozza az élvezeteket. A jázmin pedig együtt sült a hajszálvékony kakaós piskótával.
Hozzávalók:
500 ml víz
150 g invertcukor
3 ek fehér tea ...