Fehér püspökkenyér
sponsored links
Ha egy süteményt kétszer, háromszor sütök meg egymás után, az már szerintem is túlzás.:) De ami igazán beszédes, hogy bizony el is fogyott, nem kellett rakosgatni, csomagolni és rá sem untunk. Igaz, mindig más ízesítésben készült, de az alap ugyanaz.
A fagylaltkészítés miatt rengeteg tojásfehérje halmozódott fel, így ideje lesz gyûjtenem a tojásfehérjés recepteket is. Habcsókba, kókuszcsókba vagy kínai, illatos csirkéhez is el lehetne használni a tojásfehérjéket. De most a fehér gyümölcskenyér a sláger, amit tegnap gesztenyeliszt helyett finomlisztbõl készítettem, aszalt sárgabarackkal, dióval és citromhéjjal.
Fehér püspökkenyér
Hozzávalók:
6 tojásfehérje
12 dkg porcukor
12 dkg finomliszt
5 dkg vaj
2 marék dió ...