Fehér paradicsomos risotto
sponsored links
Két napja esik az esõ és olyan hideg lett hirtelen, hogy muszáj volt valami igazi lélekmelegítõ ételt fõznöm. Bár ezek a gyönyörû és aromás paradicsomok nem szabadföldiek, hanem melegháziak, de a zöldségesem saját termése, és mivel a paradicsommániám nem ismer határokat, kénytelen voltam jól bevásárolni. Persze az igazi paradicsomok majd csak késõbb érkeznek, de ezek pusztán egy hajszállal maradnak le. Fenségesek! Elég régóta nem fõztem már risotto-t, úgyhogy pont elérkezett az ideje! A konyhám kis ablaka télen-nyáron nyitva, akár esik, akár fúj, úgyhogy boldogan kapcsoltam be a sütõt és tettem oda száradni néhány paradicsomot, amit aztán a risotto-ba kevertem egy adag pirított fenyõmaggal együtt. Eredetileg kecskekrémsajtosan terveztem, de aztán a parmezán illata teljesen elcsábított. Ha már úgy belejöttem a consommé gyártásba, fõztem egy adag fehér paradicsom consommét, aztán már kész is volt a fehér intenzív paradicsom ízû alaplé a risotto-hoz.