Fehér krémleves pirított barnakenyérkockákkal
sponsored links
Annyi jó, külföldrõl importált ötletet és koncepciót honosítanakmeg itthon a gasztronómia világában is, hogy néha érthetetlen, miért pont a legegyszerûbbekre nem csapott le még senki. Itt van például a szomszédos Bécsben az óriási népszerûségnek örvendõ Meierei tej-és sajtbár. Az alapötlet extravagánsnak sem mondható, hiszen tejet és tejtermékeket árusító vendéglátóhelyek Budapesten is akadtak a háború elõtt. A Budapest Központi Általános Tejcsarnok Rt. például több tejivót üzemeltetett, az egyik legkedveltebb a források szerint az Erzsébettéri kioszk lehetett (1960-ban lebontották),de az 1912-ben átadott Állatkert Nagysziklája oldalában is mûködött a második világháborúig tejcsarnok. A bécsi koncepció tehát nem kimondottan különös, a városipark (Stadtpark) közepén található étterem kivitelezése annál inkább. Az épület egyébként 1903-as építésekor is eredetileg tejcsarnokként üzemelt.
A külsõ bejáratnál gigantikus méretû, hófehér tejesüveg látványa fogadja a vendégeket. A belsõ hall fekete falain kékpenészes sajtok textúrájának felnagyított képe díszeleg,a vendéglõ falát pedig koktélbárokból ismert üvegpolc borítja, a vodkásüvegek helyett azonban itt tejes flaskák sorakoznak. Az itallapon friss, tehén- és kecsketej, író(a natúr mellett például almás-gyömbéres, kardamomos, levendulás, vagy vaníliás-tojáslikõrös),a sajtlapon százhúsz féle sajt, ország, régió és típus szerint ...