Fehér kenyér gépben sütve
sponsored links
Ma lusta voltam, és semmi kedvem sem dagasztani-keleszteni, piszkolni. Viszont éhesnek meg éhes, és friss kenyérre vágytam. Nosza, gép elõ! Két és fél óra után pötty legyezgetéssel már ehetõ is volt - vajas-mézesen kenve. A recept alapját a kenyérsütõhöz adott tájékoztatóból vettem enyhe átalakítással. Az eredmény egy belül kellemesen lágy tészta, kívûlrõl olyan 3 millis közepesen kemény héjjal. Alap, hogy a dagasztókarokat jobb pici olajjal átkenni, ahogy az alját és a sarkokat is. Így nagyobb esély van arra, hogy probléma mentesen ki tudjuk szedni a kenyeret. Persze ezt elfelejtettem, így kicsit megszenvedtem a kivétellel. Ezért néz ki olyan gyûrötten szegénykém...
Hozzávalók (75 dkg-oshoz):
40 dkg liszt
5 dkg graham liszt - teljes kiõrlésû is lehet vagy akár síma
2,7 dl víz
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só ...