Fehér kenyér
sponsored links
Ez már a második, az elsõ nem lett szép és nem lett igazán finom, bár így is elfogyott. Most Limarára építettem és ebbõl a kenyértésztából egy darabka a hûtõben üldögél, belõle lesz a következõ vekni öregtésztája. Ez olyan kovász-féleség.
Limara fehér kenyér receptjét alakítgattam, így készült kb fél kiló kenyérlisztbõl, majdnem három deci vízbõl, másfél deka élesztõbõl, egy evõkanál ecetbõl, két evõkanál olajból és két teáskanál sóból, egy teáskanál cukorból.
Rájöttem, hogy a kenyértészta egészen más, mint a szimpla kelt tészta: olyan masszív, sûrû gömböc lett, ami szépen megállt magában is. Kézzel biztosan nem tudnám ilyen szépre kidagasztani!
Kifejezetten finom, kenyér íze lett, alig morzsálódik és több nap múlva is finom. A bolti lisztkeverékes kenyerek ...