Fehér csokoládés vaníliakrém bogyósokkal
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
- 5 dl tej (lehet növényi tejjel is készíteni)
- 1 tasak vaníliás pudingpor (gluténmetes)
- 8 dkg cukor (eritrit)
- 5 dkg fehér csokoládé
- 3 evõkanál porcukor (por eritrit)
- 30 dkg vegyes bogyós gyümölcs: málna, szeder, ribizli, áfonya stb
- citromfû vagy menta a díszítéshez
Elkészítése:
- Egy tálkában 3 evõkanálnyi tejjel a pudingport simára kavarjuk. A többi tejet felforraljuk, majd belecsurgatjuk a pudingot, és lassú tüzön, állandóan kavargatva, sûrûre fõzzük.
- A csokoládét apróra tördeljük, és még melegen a pudinghoz kavarjuk.
- 4 desszertes pohárba, vagy tálba adagoljuk, és fóliával letakarva langyosra hûtjük. Tetszés szerint gyümölcsöket porcukorral összekavarunk, majd a krém tetejére rakosgatjuk.
- Citromfûvel, vagy mentával díszítjük.