Fehér csokoládés mascarponekrém karamellizált szederrel.
sponsored links
Csokoládéimádó lévén amiben van csoki jöhet bármikor, legyen az egy sütemény, egy torta, vagy éppen egy pohárdesszert. Így aztán mivel ma megint igencsak meleg volt, süteményt sütni pedig nem volt kedvem, a hûtõben pedig meglapult egy dobozka szeder, pohárkrémet készítettem ebéd utáni desszertnek. A csokoládés-mascarponekrémhez pedig nagyon jól illett a karamellizált szeder. Csokoládéimádóknak csakis ajánlani tudom..... nálunk nagy sikere volt, és pikk-pakk elkanalazgattuk.
Hozzávalók:
20 dkg fehér csokoládé (Milka)
25 dkg mascarpone
2 dl Hulala (v. habtejszín + habfix)
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.
A fehér csokoládét gõzfürdõ fölött olvasszuk fel, majd kevergetve hûtsük ki.
A kihûlt csokoládét azután adjuk hozzá a cukros-mascarponéhoz, és szintén keverjük simára.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként adjuk hozzá a csokoládés krémhez, és keverjük, forgassuk össze.
Az elkészült krémet kanalazzuk a poharakba, majd tegyük be a hûtõbe, hogy kellõen lehûljön, és az ízek jól összeérjenek.
Karamellizált szeder hozzávalói:
20 dkg szeder
3 ek barna cukor
1 cs vaníliás cukor
õrölt fahéj (ízlés szerint)
A szedret folyó víz alatt mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd tegyük egy tányérba.
Ezután szórjuk meg a barna cukorral, a vaníliás cukorral, és ízlés szerint õrölt fahéjjal, majd óvatosan keverjük össze.
Ezután tegyük be a mikróba, majd pár perc alatt karamellizáljuk meg. Közben egyszer-kétszer vegyük ki és óvatosan keverjük, rázogassuk össze, de arra figyeljünk, nehogy a szeder szemek szétessenek.
Amikor elkészült, hagyjuk teljesen kihûlni, majd vegyük ki a krémet a hûtõbõl és kanalazzuk rá a szedret, és a levét is.
Ezután tegyük vissza a hûtõbe tálalásig.
Tálalás elõtt pár perccel vegyük ki a pohárkrémet a hûtõbõl, hogy ne legyen nagyon hideg, majd úgy kínáljuk.