Fehér csokoládé mousse karamellizált cseresznyével
sponsored links
?
Nem kell különösebb alkalom, hogy néhány kanál finom fehér csokoládé krémmel
kényeztessük szeretteinket és magunkat.
Gyors, tojásmentes verzió.
Mindig az éppen érõ gyümölccsel kínálhatjuk.
Lehet frissen nyersen, szósszal, vagy akár kompóttal.
Most három marék cseresznyét,
lábaskában kicsit odakaramellizáltam.
Fehér csokoládé mousse
karamellizált cseresznyével
Hozzávalók
4 adag
100 g fehér csokoládé
100 g mascarpone
100 + 50 g habtejszín
+
3 marék cseresznye
1 tk nádcukor
1 mk étkezési keményítõ
- Az 50 g tejszínt felforrósítottam és elzárták a tüzet,
beletördeltem a csokoládét, hagytam megolvadni majd elkevertem.
Közben a maradék tejszínt habnak vertem, majd hozzáhabosítottam a mascarponét.
Végül beleforgattam a lehûlt csokoládékrémet.
Poharakba adagoltam.
- A cseresznyét kimagoztam, tettem rá egy púpos teáskanál illatos nádcukrot,
majd mikor levet eresztett, egy mokkáskanál étkezési keményítõt.
Összeforraltam és kihûtöttem.
A krémek tetejére kanalaztam a kihûlt cseresznyét.
Fogyasztás elõtt legalább 2 órát tegyük hûtõbe.