Fehér csokis raffaello golyók

2012-01-20

sponsored links


A Raffello is a kedvenceim közé tartozik és ez a házi készítésû durván fehércsokis változata sem okozott csalódást. Ajánlom bátram bárkinek és azért is jó, mert sütés nélkül, ráadásul elõre is elkészíthetõ. Egyedül egy problémám volt. A mandula héjának eltávolítása. Elképzelhetõ, hogy valamit én csináltam rosszul, ugyanis a nosalty.hu-n is ez áll: A mandula héját könnyedén leszedhetjük, ha elõtte forró vízbe dobjuk, és kicsit állni hagyjuk, majd a hüvelyk-és mutatóujjunk közé csippentve kinyomjuk a héjából. Namármost nekem ez a mûvelet-csippentve kinyomjuk a héjából-kb 1 órát vett igénybe 10 dkg mandulánál... de megért minden fáradozást, mert nagyon-nagyon finom lett.
Tapasztalat annyi volt, hogy érdemes a fogyasztás elõtt (letõség és kitartás szerint) kivenni a hûtõbõl és megvárni, hogyszobahõmérsékletûre melegedjen. Így még finomabb volt!
(alaprecept a Blikk Nõkbõl, természetesen átdolgozva) :-)

Hozzávalók:
300 g fehér csokoládé
100 g vaj
100 g porcukor (én nem használtam hozzá ennyit, úgy is elég édes volt)
120 g kókuszreszelék + a forgatáshoz ...

Folytats a blogon ... recepteszter.blogspot.com/2012/01/feh...

sponsored links

Keres?s