Fehér csokis-epres torta. (Sütés nélküli)

2018-06-02

sponsored links




A kánikula beköszöntével megkezdõdik nálam a sütés nélküli, gyümölcsös torták készítése, melyet ízlés szerint már elõzõ nap összeállíthatunk, majd tálalásig tartsuk a hûtõben. A sütés nélküli torták alapjának általában Gyõri Édes  kekszet használok, de pl. a babapiskóta is alkalmas hozzá. Mivel a tejföl és az eper jól összeillenek, így ez a torta is tejföllel készült. Persze azért egy kevés fehér csokoládé is került a krémbe, és természetesen az elmaradhatatlan tejszínhab, melytõl igazán könnyû, és habos lett a torta. Eper helyett pedig ízlés szerint meggyel, málnával, esetleg ribizlivel is készülhet a torta....





Hozzávalók a kekszes alaphoz:

20 dkg Gyõri édes keksz
10 dkg vaj


A kekszet daráljuk le, vagy morzsoljuk alaposan össze.

A vajat melegítsük fel, majd öntsük a darált kekszhez, és keverjük össze.

Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütõpapírral, egyenletesen lapogassuk bele a vajas-kekszet,  majd tegyük be legalább egy órára a hûtõbe.




Fehér csokis-epres rész hozzávalói:

20 dkg fehér csokoládé (pl. Milka)
4 dl tejföl
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 cs vaníliás pudingpor (fõzõs)
3 dl tej
20 gramm porzselatin + 1 dl víz
3 dl Hulala (v. habtejszín)
50 dkg eper


A tejfölhöz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá)

A fehér csokit gõzfürdõ fölött olvasszuk fel, majd kevergetve hûtsük langyosra, és keverjük hozzá a cukros tejfölhöz.

A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék meleg tejhez, és állandó keverés mellett fõzzük sûrûre. 

Ezután kevergetve hûtsük éppen csak langyosra, majd adjuk a csokis-tejfölös keverékhez, és keverjük simára.

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tûzrõl, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük míg teljesen feloldódik, és langyosra hûl.  Ezután öntsük a keverékhez, és szintén keverjük simára. 

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, szintén  keverjük a csokis-tejfölös.... keverékhez.

A tortaformában lévõ kekszes alapra kanalazzuk rá a krém 1/3 részét, rakjuk ki az elõzõleg alaposan megmosott, és félbevágott eperrel, majd kanalazzuk rá a maradék krémet. (Kicsit ütögessük a megtöltött tortaformát az asztallaphoz, hogy a krém egyenletesen elterüljön, és ne maradjanak légbuborékok.)

Ezután a torta tetejét ízlés szerint rakjuk ki eperrel, majd tegyük be pár órára a hûtõbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek kellõen összeérjenek. (Én elõzõ nap összeállítottam a tortát, majd tálalásig a hûtõben pihent.)





Tálalás elõtt vegyük ki a hûtõbõl a tortát, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.



Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2018/06/f...

sponsored links

Keres?s