Fehér csokis-epres marquise.
sponsored links
A hétvégén nemcsak a fõételre, de a desszertre is GoodFood magazin lapozgatása közben bukkantam rá. Mivel fagylalt készítésével még nem próbálkoztam, viszont vanília parfét, citromos parfét, és hideg aszalt gyümölcsös csokoládét szívesen készítek a nyári nagy melegbe, így gondoltam ezt a receptet is nekem találták ki. A recepten csak annyit változtattam, hogy a piskótát nem locsoltam meg narancslével. (bevallom a narancslé kifacsarva várakozott, csak én elfelejtettem meglocsolni vele a piskóták tetejét:)) Mivel legalább 24 órát a fagyasztóba ajánlott eltöltenie, így szombaton összeállítottam, és már alig vártam, hogy elérkezzen a kóstolás ideje. Kicsivel a szeletelés elõtt kivettem a fagyasztóból, majd megpróbáltam éles késsel szép szeletekre felvágni. Amint a képen is látszik, azért ez nem sikerült valami tökéletesre, de az élvezeti értékén mit sem változtatott. A nem túl édes csokoládékrém, és a finom érett eper, nagyon jól kiegészítették egymást. Meleg nyári napokra fagylalt helyet, így egy ezt a finomságot is többször fogom még készíteni.
Hozzávalók:
6-8 db babapiskóta
20 dkg fehér csokoládé
2,5 dkg vaj ...