Fehér csokis créme brulée naranccsal
sponsored links
Villantós szilveszteri desszertnek is beválik, pedig borzasztó egyszerû elkészíteni. Olyannyira, hogy egy gyerek is elboldogulna vele, hiába a fellengzõsen hangzó francia elnevezés erre a gõzölt pudingra, vagyis vehetjük egy kalap alá nyugodtan a muffinokkal. :) Egyedül a szakácsfáklya, mint kellék hasznos, ha van otthon (na ezt már ne adjuk a gyerek kezébe!), bár állítólag grill alatt is rá lehet karamellizálni azt a pötty cukrot, amit beroppanthatunk a tetején, de errõl nem tudok nyilatkozni, mert még nem próbáltam.
Most egy narancsos-fehér csokis verziót mutatok ebbõl, amit az ünnepek alatt kotyvasztottam.
A krémet a narancsvirágvíz dobja fel és teszi selymesebbé, a narancs pedig kifilézve, vékony kis gerezdekben lapul meg a krém alján, bár számítsunk rá, hogy egyes darabok a súlytalanság állapotába keveredve repkednek majd a felszín felé. :)
Én a karamellizáláshoz barna nádcukrot használtam, de elvileg a sima kristálycukor is megteszi, ha csak az van otthon.
Fehér csokis, narancsos créme brulée
Hozzávalók 3 db közepes méretû szufléformához:
2 dl tejszín
4 dkg fehér csoki
2 tojás sárgája
1,5 evõkanál porcukor ...