FEHÉRBOROS TEPSIS LAZAC
sponsored links
És lám, van élet a sonka után... A fõzõcskézõs, készülõdõs napokat magunk mögött hagyva, ha egyszerû és gyors hétvégi ebédre vágytok, dobjátok össze ezt! Mint a legtöbb tepsis, körettel együtt sülõ húst elég egyszerû összeállítani. Sõt, ez például több lépcsõben is elkészíthetõ, mivel a krumpli akár már elõzõ nap elõfõzhetõ. Nem kell mellette állni, folyamatosan kevergetni, szóval ideális. A tepsis lazac receptje az áprilisi Kifõztük magazinban is megjelent.
Hozzávalók:
4 szelet lazacfilé
kb. 70 dkg krumpli
3 dkg vaj
2 dl tejszín
1 dl fehérbor
1-2 gerezd fokhagyma
néhány evõkanál reszelt parmezán
tengeri só
frissen õrölt tarka bors
néhány rozmaringág
A krumplit megpucoljuk, felkarikázzuk, és bõ, sós vízben félpuhára fõzzük. Miután leszûrtük, a vaj felével kikent sütõedény aljára szórjuk.
A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, és elrendezzük a krumpliágyon. A rozmaring letépkedett leveleit egyenletesen a hal és a krumpli tetejére szórjuk.
Az öntethez a tejszínt elkeverjük a borral, a reszelt sajttal, a zúzott fokhagymával, ízesítjük még sóval és borssal. Az étel tetejére locsoljuk úgy, hogy mindenhová jusson belõle.
A maradék vajat rámorzsoljuk, és 180 fokon 20 percig fóliával lefedve, majd 30 percig fedetlenül sütjük. Azonnal tálaljuk.