Fedezzük fel újra a hajdinát

2012-11-09

sponsored links


A hajdina évszázadok óta ismert, Közép-Ázsiából került a Távol-Keletre és Európába. Nem gabona, a keserûfélék családjához tartozik, azért sorolják mégis azok közé, mert az elkészítési és felhasználási módja hasonló, háromszögletû magját egészben vagy hántolva, vagy megõrölve lisztként használják. Újabban már kapható hajdinapehely is, ami müzlibe, joghurtba kiváló.
A hajdina kitûnõ és rendkívül értékes élelmiszer. Magas fehérje-, ásványi anyag-, rost- és vitamintartalma miatt mindennapi fogyasztásra ajánlott.
Sokféleképpen készíthetõ el, a hántolatlan hajdina megfõzve kitûnõ köret, rizs vagy burgonya helyett, de hagymán pirított gombával, friss paprikával, paradicsommal,
egy kis vajjal magában is fogyasztható - egy könnyû vacsora. Kitûnõ húspótló vegetáriánusoknak, a felhasználási terület a fantázia függvénye, már töltött káposztát is készítettem vele.
Recept:
Ahhoz, hogy a hajdina omlós legyen, fõzéskor fontos betartani az arányokat: egy rész hajdina, két rész víz.
Fõzés elõtt ajánlatos a hajdinát száraz vagy enyhén olajozott serpenyõben megpirítani, ezáltal illatosabb lesz. Tegyük a ...

Folytats a blogon ... relaxotour.blogspot.com/2012/11/fedez...

sponsored links

Keres?s