Februári piaci körkép (receptekkel)
sponsored links
Elsurrant a január. A kiskorú meg betöltötte a 2 és fél évet. Õrület, hogy öregszik. Közben jött egy kis tél is a januári tavaszba, most pedig épp jégen csúszik a fél ország. Nehéz lépést tartani az idõjárással. De a piacok legalább stabilan állnak a helyükön. Menjünk hát és nézzünk körül.
Zöldségek ? krumpli, cékla, csicsóka, édeskáposzta, fekete retek, fokhagyma, kelkáposzta, lilakáposzta, pasztinák, lilahagyma, petrezselyemgyökér, póréhagyma, zellergumó, vöröshagyma, sárgarépa
Gyümölcsök ? alma, körte, naspolya, bogyósok közül a kökény
Ehetünk lekvárokat, aszalt gyümölcsöket, befõtteket, savanyúságokat, a savanyú káposzta tuti C vitamin forrás, és számtalan ételbe tehetjük. De készíthetünk zöldség chipset (sárgarépa, zeller, cékla, pasztinák) is, forró sütõben, tocsogó olaj nélkül.
És akkor néhány finomság. Kezdésnek rögtön itt van egy egyszerû, de annál finomabb krumplikrémleves.
Az egyik legjobb dolog, ami a savanyú káposztával történhet, ha szoljanka készül belõle. De vigyázat! Csak ipari mennyiségben érdemes fõzni.
Hoztam egy isteni zellerkrémleves receptet.
A frankfurti leves tuti. Laktató, sûrû leves, a köménymagtól pikáns és a maradék virslit is el lehet tüntetni benne.
Ez itt kérem, a tökéletes hagymaleves. De tényleg. És nem (csak) azért, mert én fõztem. Hibátlanul passzolnak egymáshoz a hozzávalók, arányok, ízek. Ráadásul a vörös -és póréhagyma, no és a fokhagyma is terítékre kerül benne.
És akkor jöjjön néhány édes is ennyi sós után. Elõször is: egy sharlotka torta kicsit újragondolva körtével.
Villámgyors fûszeres körtés palacsinták.
És a jó öreg máglyarakás.
Januári piaci körkép receptekkel
Decemberi piaci körkép
Novemberi piaci körkép
Bableves füstölt combbal
Zöldségek ? krumpli, cékla, csicsóka, édeskáposzta, fekete retek, fokhagyma, kelkáposzta, lilakáposzta, pasztinák, lilahagyma, petrezselyemgyökér, póréhagyma, zellergumó, vöröshagyma, sárgarépa
Gyümölcsök ? alma, körte, naspolya, bogyósok közül a kökény
Ehetünk lekvárokat, aszalt gyümölcsöket, befõtteket, savanyúságokat, a savanyú káposzta tuti C vitamin forrás, és számtalan ételbe tehetjük. De készíthetünk zöldség chipset (sárgarépa, zeller, cékla, pasztinák) is, forró sütõben, tocsogó olaj nélkül.
És akkor néhány finomság. Kezdésnek rögtön itt van egy egyszerû, de annál finomabb krumplikrémleves.
Az egyik legjobb dolog, ami a savanyú káposztával történhet, ha szoljanka készül belõle. De vigyázat! Csak ipari mennyiségben érdemes fõzni.
Hoztam egy isteni zellerkrémleves receptet.
A frankfurti leves tuti. Laktató, sûrû leves, a köménymagtól pikáns és a maradék virslit is el lehet tüntetni benne.
Ez itt kérem, a tökéletes hagymaleves. De tényleg. És nem (csak) azért, mert én fõztem. Hibátlanul passzolnak egymáshoz a hozzávalók, arányok, ízek. Ráadásul a vörös -és póréhagyma, no és a fokhagyma is terítékre kerül benne.
És akkor jöjjön néhány édes is ennyi sós után. Elõször is: egy sharlotka torta kicsit újragondolva körtével.
Villámgyors fûszeres körtés palacsinták.
És a jó öreg máglyarakás.
Innen is szemezgethettek
Januári piaci körkép receptekkel
Decemberi piaci körkép
Novemberi piaci körkép
Bableves füstölt combbal