Favas - Algarvia, azaz lóbab algarve-i módra
sponsored links
Algarve Portugália déli része, mondhatnánk úgy is, hogy a "portugál riviéra". Itt az óceán vize melegebb, szelídebbek a hullámok, aranyló a homok és nyáron szinte sosem esik az esõ. Röviden így tudnám összefoglalni. Párom családja innen származik, a nagyszülõk ma is itt élnek, ezért gyakran leutazunk erre a vidékre. A lóbab is a nagymama kertjében termett. A fava bab, mediterrán területek kedvelt zöldsége, salátákba használják talán a leggyakrabban. A mi családunkban pedig mindig ebben a formában kerül az asztalra. Párom készítette, egy picivel lightosabb verzióban.
Hozzávalók:
4 fõre
- 1 kg tisztított fava bab (lóbab)
- 3 ek. olívaolaj
- mentalevél, ízlés szerint
- 2 db. fokhagymaszár (ehelyett 2 -3 gerezdet használtunk, héjukkal együtt)
- 200 g zsírszalonna ( vagy bacon, mi ezt használtunk) ...