Fasírtnyársak zöldséges lencsével
sponsored links
-->
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg darált sertéshús
- 3 evõkanál zsemlemorzsa (helyette 1 evõkanál útifûmaghéj vagy zabkorpa)
- 1 tojás
- 1 vöröshagyma
- 1 csilipaprika
- 1 szikkadt zsemle (teljes kiõrlésû)
- só, õrölt bors
A lencséhez:
- 15 dkg vörös lencse
- 2 sárgarépa
- 2 szárzeller
- 1 nagy zöld paprika
- 1 vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- darabka gyömbér
- 1 dl fõzõtejszín
- 3 evõkanál kókuszzsír
- 3 evõkanál dió
- kevés currypor
- só, õrölt bors
Elkészítése:
- A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk. A sárgarépát, a paprikát, meg a zellert vékony csíkokra vágjuk.
- A hagymát apróra vágva 1 evõkanál kókuszzsíron egy serpenyõben megpároljuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, meg a reszelt fokhagymát. Sóval, borssal, reszelt gyömbérrel ízesítjük, felöntjük 3 dl vízzel, és 8 percig fõzzük. A végén a tejszínt is hozzáadjuk.
- A lencsét megmossuk, majd puhára fõzzök, és a zöldségekkel összekavarjuk.
- A zsemlét 1,5 dl vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és alaposan összegyúrjuk a hússal, az apróra vágott vöröshagymával, a zsemlemorzsával, az apróra vágott csilivel (a magokat elõtte szedjük ki). Sóval és borssal fûszerezzük, kisebb golyókat formázunk, és enyhén kilapogatjuk.
- A húspogácsákat a maradék kókuszzsíron pirosra sütjük, és grillpálcákra húzzuk.
- Zöldséges lencsével, illetve apróra vágott, pörkölt dióval megszórva tálaljuk.