Fasírtnyársak zöldséges lencsével

2018-03-08

sponsored links


-->


Hozzávalók 4 személyre: 

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 3 evõkanál zsemlemorzsa (helyette 1 evõkanál útifûmaghéj vagy zabkorpa)
  • 1 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csilipaprika
  • 1 szikkadt zsemle (teljes kiõrlésû)
  • só, õrölt bors

A lencséhez: 

  • 15 dkg vörös lencse
  • 2 sárgarépa
  • 2 szárzeller
  • 1 nagy zöld paprika
  • 1 vöröshagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • darabka gyömbér
  • 1 dl fõzõtejszín
  • 3 evõkanál kókuszzsír
  • 3 evõkanál dió
  • kevés currypor
  • só, õrölt bors

Elkészítése: 

  • A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk. A sárgarépát, a paprikát, meg a zellert vékony csíkokra vágjuk. 
  • A hagymát apróra vágva 1 evõkanál kókuszzsíron egy serpenyõben megpároljuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, meg a reszelt fokhagymát. Sóval, borssal, reszelt gyömbérrel ízesítjük, felöntjük 3 dl vízzel, és 8 percig fõzzük. A végén a tejszínt is hozzáadjuk. 
  • A lencsét megmossuk, majd puhára fõzzök, és a zöldségekkel összekavarjuk. 
  • A zsemlét 1,5 dl vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és alaposan összegyúrjuk a hússal, az apróra vágott vöröshagymával, a zsemlemorzsával, az apróra vágott csilivel (a magokat elõtte szedjük ki). Sóval és borssal fûszerezzük, kisebb golyókat formázunk, és enyhén kilapogatjuk. 
  • A húspogácsákat a maradék kókuszzsíron pirosra sütjük, és grillpálcákra húzzuk. 
  • Zöldséges lencsével, illetve apróra vágott, pörkölt dióval megszórva tálaljuk.



Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2018/03/fasirt...

sponsored links

Keres?s