Fasírtgolyók meggyszósszal és pirított búzadarával

2012-03-15

sponsored links

Ez a hármas kombináció nálunk mindig bejön. A meggyszószt nem csak krumplipürével meg tésztával lehet tálalni, hanem vajban vagy olajban pirított búzadarával is nagyon ízletes. Édesanyám gyerekkoromban sokszor készítette , nagyon de nagyon szerettük , most én gyakran menüre teszem.
Ennél a menüsornál mindig a meggyszósszal kezdünk.
Meggyszósz.
Hozzávalók 4 személyre: meggybefõtt, liszt, tejszín esetleg tej, kevés vaj vagy olaj, só, cukor.
A befõttet(vagy a télire eltett kimagozott meggyet) leszûrjûk. Egy kis vajon vagy olajon megpirítjuk a lisztet , de csak addig míg kihabzik, rátöltjük a meggyet és azonnal felöntjük 1 dl vízzel és csak azután tejszínnel vagy tejjel. Ezt azért jó így tenni , mert a gyümölcs savassága miatt kitúrósodhat a tejszín, tehát elõször mindig vízzel öntjük fel és utána jöhet a tej vagy a tejszín. Ízesítjük sóval esetleg egy pici cukorral. Van aki fahéjjal is ízesíti, azzal is nagyon finom én kénytelen vagyok mellõzni, mert a család nem szereti.
Fasírtgolyócskák.
Hozzávalók: 1 kg darált disznóhús, 2 tojás, 2 zsemle, pár cikk ...

Folytats a blogon ... juciakonyhafonok.blogspot.com/2012/03...

sponsored links

Keres?s