Fasírt és hagymás, ecetes krumplisaláta - vasárnapi ebéd

2011-10-14

sponsored links


Ahány család, annyi szokás... Nálunk a hétvége mindig a húsleves, rántott hús, fasírt, uborkasaláta, hagymás, ecetes krumplisaláta valamelyikével telt...

Tisztán emlékszem még az illatokra is, amikor vasárnap, miközben én a már a hétfõre készülve, a szobámban, az asztalomnál ültem és vagy leckét írtam, vagy tanultam, közben szólt a minden vasárnap délutánt meghatározó Poptarisznya a rádióból.... és közben anyu sütötte a rántott húst, a fasírtot...  Vannak szagok, illatok, amiket ez ember nem felejt el. Valahogy mindig elõjön bennem ez a kép, azok a nyugis vasárnapok, még akkor, ezer évvel ezelõtt...

Tehát, fasírt, fasírozott, esetleg stefánia.

A fasírt nálunk három "körettel" fordulhat elõ... 
A hagymás, ecetes krumplisaláta még nem szerepel a blogon, ezért ezt most itt pótolom, majd mivel most vettem észre, hogy a fasírt sincs fent, hát jöjjön annak is a hihetetlenül bonyolult receptje.

Fasírt, fasírozott

Hozzávalók 4 személyre ...

Folytats a blogon ... szepsegtar.blogspot.com/2011/10/fasir...

sponsored links

Keres?s