Fasírt és hagymás, ecetes krumplisaláta - vasárnapi ebéd
sponsored links
Ahány család, annyi szokás... Nálunk a hétvége mindig a húsleves, rántott hús, fasírt, uborkasaláta, hagymás, ecetes krumplisaláta valamelyikével telt...
Tisztán emlékszem még az illatokra is, amikor vasárnap, miközben én a már a hétfõre készülve, a szobámban, az asztalomnál ültem és vagy leckét írtam, vagy tanultam, közben szólt a minden vasárnap délutánt meghatározó Poptarisznya a rádióból.... és közben anyu sütötte a rántott húst, a fasírtot... Vannak szagok, illatok, amiket ez ember nem felejt el. Valahogy mindig elõjön bennem ez a kép, azok a nyugis vasárnapok, még akkor, ezer évvel ezelõtt...
Tehát, fasírt, fasírozott, esetleg stefánia.
A fasírt nálunk három "körettel" fordulhat elõ...
- krumplipürével
- egy szelet kenyérrel
- hagymás, ecetes krumplisalátával...
A hagymás, ecetes krumplisaláta még nem szerepel a blogon, ezért ezt most itt pótolom, majd mivel most vettem észre, hogy a fasírt sincs fent, hát jöjjön annak is a hihetetlenül bonyolult receptje.
Fasírt, fasírozott
Hozzávalók 4 személyre ...