Fasírt szelet medvehagymás édesburgonyapürével
sponsored links
Egy klasszikus újraértelmezve. Régen rajongtam a fasírtért burgonyapürével.
Most újra elkészítettem tavaszra hangolva, burgonya, és gluténmentesen.
Hozzávalók:
Fasírthoz:
500 gr darált sertéshús,
2 tojás,
1 tojássárgája,
1 paleo zsemle (bármilyen megfelel, kb. muffin méretû került bele nálam),
1 közepes fej hagyma,
frissen õrölt bors,
késhegynyi pirospaprika
Körethez:
4 nagyobb édesburgonya,
1 ek. darált medvehagyma,
ízlés szerint akinek belefér 1 tk. vaj/ghee
Elkészítés:
A fasírthoz a zsemlét beáztatjuk, a hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd minden hozzávalóval jól összedolgozzuk. Egy õzgreincet kibélelünk fóliával, és sütõben kb. 45 percig sütjük alufúlia alatt 200 fokon, majd fólia nélkül további 10 perc alatt kissé megpirítjuk.
Amikor kihül, felszeleteljük.
A burgonyákat kb. 10-15 perc alatt puhára fõzzük, majd a vajjal/gheevel és az apróra vágott medvehagymával jól összetörjük, végül kevés himalája sóval megsózzuk.