Fasírt pogácsák petrezselymes parázskrumplival

2017-05-31

sponsored links

Fasírt pogácsák petrezselymes parázskrumplival


Ez az étel is azért született, hogy újkrumplit ehessek. A fasírtból 2 darabot a következõ ételnél fogok felhasználni.

Hozzávalók:

  • 35 dkg darált sertéshús
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db zsemle
  • tej
  • 1 db tojás
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 db chili
  • õrölt fekete bors
  • õrölt csípõs paprika
  • prézli
  • 50 dkg újkrumpli
  • 6 szál petrezselyem
  • 2 db uborka
  • õrölt fekete bors
  • fehér borecet
  • õrölt pirospaprika
  • olaj
Elkészítés:

A zsemléket tejbe áztatom. A krumplikat megpucolom, elõfõzöm.

Egy serpenyõben olajon megdinsztelem a hagymát, rádobom a darált húst, fehéredésig sütöm. Átrakom egy keverõtálba, hozzáadom az összetépett zsemlét, a tojást, az aprított petrezselymet, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát. Összekeverem, s lapított pogácsákat formázok. Olajban kisütöm.

A krumplit a hús zsiradékában megsütöm, sózom, borsozom, szórok rá durván aprított petrezselymet.

Tálaláskor teszek a tányérra 3 fasírtot, szedek mellé krumplit. A tányérra rakok még szeletelt uborkát, sózom, borsozom, locsolok rá ecetet, s szórok rá paprikát. A krumplirkra rakok egy szál petrezselymet.






Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/05/fasi...

sponsored links

Keres?s