Fasírt pogácsák petrezselymes parázskrumplival
sponsored links
Fasírt pogácsák petrezselymes parázskrumplival
Ez az étel is azért született, hogy újkrumplit ehessek. A fasírtból 2 darabot a következõ ételnél fogok felhasználni.
Hozzávalók:
- 35 dkg darált sertéshús
- 1 db vöröshagyma
- 1 db újhagyma zöldjével
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db zsemle
- tej
- 1 db tojás
- 2 szál petrezselyem
- 1 db chili
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt csípõs paprika
- prézli
- 50 dkg újkrumpli
- 6 szál petrezselyem
- 2 db uborka
- só
- õrölt fekete bors
- fehér borecet
- õrölt pirospaprika
- olaj
A zsemléket tejbe áztatom. A krumplikat megpucolom, elõfõzöm.
Egy serpenyõben olajon megdinsztelem a hagymát, rádobom a darált húst, fehéredésig sütöm. Átrakom egy keverõtálba, hozzáadom az összetépett zsemlét, a tojást, az aprított petrezselymet, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát. Összekeverem, s lapított pogácsákat formázok. Olajban kisütöm.
A krumplit a hús zsiradékában megsütöm, sózom, borsozom, szórok rá durván aprított petrezselymet.
Tálaláskor teszek a tányérra 3 fasírtot, szedek mellé krumplit. A tányérra rakok még szeletelt uborkát, sózom, borsozom, locsolok rá ecetet, s szórok rá paprikát. A krumplirkra rakok egy szál petrezselymet.