Fasírt pogácsa lecsóval és rizzsel
sponsored links
Fasírt pogácsa lecsóval és rizzsel
Amikor a lecsó csak egy köret.
Hozzávalók:
- 25 dkg darált sertéshús
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 1 db zsemle
- 1 db chili
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt csípõs paprika
- 1d kicsi hagyma
- 2 db paprika
- 1 db csípõs hegyes paprika
- 1 db paradicsom
- 1 bögre rizs
- olaj a sütéshez
- 2 db chili
- 2 szál petrezselyem
Elkészítés:
A rizst sós vízben megfõzöm.
A hagymákat, chilit aprítom, egy tálban összekeverem a darált hússal, a tojással, a beáztatott zsemlével és a fûszerekkel.
A lecsóhoz felvágom a hozzávalókat, majd megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, fûszerezem, megfõzöm.
A darált húsos masszából gombócokat formázok, s bõ olajban kisütöm.
Tálaláskor formázok egy kupac rizst, teszek rá petrezselymet. Rakok a tányérra egy fasírtot, rá egy chilit, s kanalazok mellé lecsót.A tányért dekorálom még egy kicsi paradicsommal.