fasírt, paradicsomszósz, zeller a fogyókúrázónak, spagetti húsgombóccal és paradicsomszósszal a családnak
sponsored links
Volt már egy hasonló recept a blogon, ez annak az egyszerûsített változata. Azért mutatom meg, mert egyrészt nagyon finom mindkét változat (állítólag), másrészt minimális energiával kap a fogyózó a család ínyére való fogásból egy tökéletes szénhidrát-, és zsírszegény vacsorát. Az elkészítésérõl annyit, hogy 16.45-kor ültem be az autóba a két gyerekkel a zeneovi parkolójában, és 18.00-kor érte az elsõ kanál étel a gyerekek száját. Ebben benne volt a hazajutás, a hétvégi bevásárlás (és a gyerekek) felcipelése a lépcsõn, a gyerekek ruházatának és higiéniájának lakáshoz igazítása, a bevásárlás elpakolása, a fõzés, és az étel gyermek-kompatibilis hõmérsékletre jutása is. Tehát nyugodtan bele lehet vágni.
A húsgolyókhoz
900 g darált hús (sertés-marha vegyesen, de természetesen bármilyen más hús is alkalmas)
2 tojás
50 g zabpehely (aprószemû)
só, bors, fokhagyma, petrezselyem (elhagyható, csak én éppen délelõtt szereztem be egy kisebb bokrot belõle)
A sütõt bekapcsoljuk. A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk, kisebb gombócokat formázunk belõle ...