Fasírt, kapros görögös rizzsel
sponsored links
Fini :)
Hozzávalók ( 2 személy részére): 20 dkg rizs, 15 mag nélküli fekete és zöld olívabogyó vegyesen, 10 dkg feta sajt, 10 koktélparadicsom, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kevés olívaolaj, kis csokor friss kapor. A fasítrhoz: 30 dkg darált hús ( marha és sertés vegyesen), 1 tojás, 3 cikk fokhagyma, só, bors, 3 evõkanál zabpehely, olaj a sütéshez.
Elkészítése: A finomra aprított fokhagymát megfuttatjuk az olívaolajon, hozzáadjuk a négybe vágott koktélparadicsomot, borsozzuk, megpirítjuk, félretesszük. A rizst fehéredésig pirítjuk az olajon, felöntjük 3 dl vízzel, sózzuk, alacsony lángon puhára pároljuk, amikor megpuhult hozzáadjuk a karikára vágott olívabogyót, 2- 3 perc alatt összeforraljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott feta sajtot, a finomra aprított kaprot.
Elkészítése: A finomra aprított fokhagymát megfuttatjuk az olívaolajon, hozzáadjuk a négybe vágott koktélparadicsomot, borsozzuk, megpirítjuk, félretesszük. A rizst fehéredésig pirítjuk az olajon, felöntjük 3 dl vízzel, sózzuk, alacsony lángon puhára pároljuk, amikor megpuhult hozzáadjuk a karikára vágott olívabogyót, 2- 3 perc alatt összeforraljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott feta sajtot, a finomra aprított kaprot.
A fasírt hozzávalóit egy tálban alaposan összegyúrjuk, kisebb fasírtokat formázunk, az olajban kisütjük.
A rizst a fasírttal és a sült koktélparadicsommal tálaljuk.