Faszénen grillezett pácolt csirkecomb és -mell grillzöldségekkel 108/1.
sponsored links
Ezt a receptet nem nagyon mondanám ördöngös feladatnak, nem is inkább recept, inkább összeállítás, hiszen már pácolt húst kellett vennem hozzá. Használjátok ki a nyárvégi hétvégéket és grillezzetek még egy utolsót.
Hozzávalók:
50 dkg pácolt csirkemell
50 dkg pácolt csirkecomb
3 cukkini kétujjnyi szeletekre vágva
3-3 piros és sárga húsú paprika félbe vágva
3 lila hagyma cikkekre vágva
3 vöröshagyma cikkekre vágva
5-6 gerezd fokhagyma
só, bors, csipet cukor
2 fejes saláta
2 citrom
4-5 dl olívaolaj
1 csokor petrezselyem
Elkészítési idõ: 2 óra
A zöldségeket egy nagy tálba helyezem és összeforgatom kevés olívaolajjal, pár csepp citromlével, sóval, cukorral.
Faszénnel feltöltöm a grillt, begyújtom, majd 15-20 percet várok, amíg parázs lesz belõle és szépen eloszlik. Felpakolom a húsokat (amennyiben csontos a comb, azt már 5-6 perccel elõbb érdemes feltenni a tûzre) és a zöldségeket, majd 5 perc után nagyjából megfordítom a hússzeleteket, majd újra ennyi ideig sütöm a másik felét is.
A zöldségekhez készítek egy pácot: olívaolajat, citromlevet, reszelt fokhagymát, petrezselymet keverek össze, amit végül borsozok is.
Amikor minden elkészült, csak tálalni kell :)