Farsangi részeges csirkecomb
sponsored links
Hozzávalók: 2 egész csirkecomb, 5 dkg császárszalonna, 5 dkg vaj, 2 dl fehérbor, só, bors, paprika, majoránna;
a körethez: 40 dkg krumpli, só,1 ecetes pritaminpaprika;
a tálaláshoz: savanyú uborka
Elkészítése: a csirkecombokat megmossuk és jól bedörzsöljük sóval, borssal, kevés paprikával és majoránnával, majd a császárszalonnával körbetekerjük. Sütõtálba rakjuk, ráöntjük a bort és kevés vizet. A vajat elosztjuk a hús körül, majd alufóliával lefedjük és forró sütõben 30 percig pároljuk. Ha a hús megpuhult, levesszük a fóliát és addig pirítjuk, míg a császárszalonna ropogósra sül. A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben megfõzzük. Ha ...