Farsang -- fánk - herõke - forgácsfánk - csöröge - párnafánk
sponsored links
Olyan sokféle névvel illetik ezt a fánkot, hogy én nem tudom megjegyezni. Nekem így ismerõs, felénk ezeket az elnevezéseket használták.
Nem nehéz elkészíteni, de néhány apróságra érdemes odafigyelni.
Mint a szalagos fánk, ez is sok tojást igényel, de picit lehet csalni vele.
Az ismertebb változat élesztõ nélkül készül ,vékonyabb, ropogósabb lesz a végeredmény.
Általában én az élesztõset szoktam sütni, mert ez szerintünk finomabb. Nem családi recept, nem tudom, hogy az anyukám milyen receptet használt. Ez a Horváth Ilona könyvbõl van, nekem ez bevált.
- 1 dkg élesztõt fél dl tejben egy kevés cukorral felfuttatunk
- 40 dkg liszt
- 8 dkg házi vaníliás cukor
- 1 kk só
- 5 dkg puha margarin
- 3 tojássárgája + 1 egész tojás / eredetileg + 2 sárgája / ...