Farsang -- fánk - herõke - forgácsfánk - csöröge - párnafánk

2013-02-10

sponsored links



Olyan sokféle névvel illetik ezt a fánkot, hogy én nem tudom megjegyezni. Nekem így ismerõs, felénk ezeket az elnevezéseket használták.
Nem nehéz elkészíteni, de néhány apróságra érdemes odafigyelni.
Mint a szalagos fánk, ez is sok tojást igényel, de picit lehet csalni vele.
Az ismertebb változat élesztõ nélkül készül ,vékonyabb, ropogósabb lesz a végeredmény.
Általában én az élesztõset szoktam sütni, mert ez szerintünk finomabb. Nem családi recept, nem tudom, hogy az anyukám milyen receptet használt. Ez a Horváth Ilona könyvbõl van, nekem ez bevált.
  • 1 dkg élesztõt fél dl tejben egy kevés cukorral felfuttatunk
  • 40 dkg liszt
  • 8 dkg házi vaníliás cukor
  • 1 kk só
  • 5 dkg puha margarin
  • 3 tojássárgája + 1 egész tojás / eredetileg + 2 sárgája / ...

Folytats a blogon ... daisyterme.blogspot.com/2013/02/farsa...

sponsored links

Keres?s