Fanta torta
sponsored links
Nagyon ritkán készítek tortát, mert nem vagyok túl jó benne, de ha a család egyik tagjának szülinapja van, az persze kivétel. Ezt az egyszerû darabot egy igazi klasszikus süti mintájára készítettem, mégpedig a Férjem születésnapjára. Ilyenkor általában nagyon izgulok, hogy minden jól sikerüljön, és a végeredmény ne csak finom, de szép is legyen. Az üdítõs résztõl tartottam, de szépen megszilárdult és még idõben sikerült eldolgoznom a torta tetején. A meglepetés sikerült, az ünnepelt nagyon örült neki és az egész családnak nagyon ízlett. Azt hiszem ez nem most készült utoljára.
Hozzávalók egy 18 cm-es tortához:
Piskótához:
*3 nagyobb tojás
*3 púpos ek cukor
*0,5 dl olaj
*2 púpos ek liszt
*1 púpos ek cukrozatlan kakaópor
*1 csapott kk sütõpor
Túrókrémhez:
*25 dkg túró
*7 dkg porcukor
*10 dkg vaj
Üdítõs krémhez:
*0,5 tasak vaníliás pudingpor
*1,7 dl Fanta üdítõ
*1 csapott ek cukor
A sütõt elõmelegítjük. Egy 18 cm-es csatos tortaformát kikenünk vékonyan vajjal és megszórjuk liszttel.
A lisztet elkeverjük a sütõporral, majd a kakaóporral.
A tojásokat elválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd az olajjal. A fehérjéket keményre verjük.
A lisztet, a felvert tojásfehérjével felváltva és apránként adagolva beleforgatjuk a cukros keverékbe.
Az elõkészített csatos tortaformába simítjuk a masszát.
180 fokra elõmelegített sütõben alul-felülsütéssel kb. 20 perc alatt megsütjük.
Tûpróbával ellenõrizzük.
Pár perc után egy éles késsel körbevágjuk a piskótát, majd leemeljük a csatos formát róla, hagyjuk teljesen kihûlni.
A vajat habosra keverjük az átszitált porcukorral, majd az áttört túróval.
A kihûlt piskóta tetejére kenjük, és a hûtõbe rakjuk legalább egy fél órára.
A cukrot a pudingporral, majd az üdítõvel csomómentesre keverjük és mérsékelt lángon sûrûre fõzzük. Párszor megkeverve hagyjuk picit hûlni, majd a túrókrémre kanalazzuk.
2-3 órára a hûtõbe rakjuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.