Fanta torta
sponsored links
Hozzávalók(a 27cm-es tortaformához):
A barna piskótalaphoz: 6 tojás, 6 evk. cukor, 2 evk. kakaó, 1 evk. darált kávé, 100 ml olaj, 3 evk. liszt, fél tasak sütõpor.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük , cseppenként hozzátöltjük az olajat, aztán az átszitált kakaóport, a kávét, a sütõporos lisztet, majd a végén a kemény tojáshabot. A masszát egy sütõpapírral bélelt tortaformába öntjük, elõmelegített 180 fokos sütõbe toljuk,tûpróbáig sütjük.
A krémhez: 500 g friss tehéntúró, 250 g porcukor, 250 g vaj, 1 citrom héja, 1 narancseszenc.
A fenti hozzávalókat összedolgozzuk és a kihûlt piskótalapra pakoljuk.
Tetejére : 3 tasak vaníliaízû pudingpor, 1 l fanta üdítõ, 3 evk. cukor.
A pudingport és a cukrot a hideg üdítõben elkavarjuk, majd tûzre téve hirtelen besûrítjük. Ha már langyosra hûlt, a túrós krémre töltjük és pár órát jégszekrényben tároljuk.