Fanta szelet
sponsored links
Egy régi ismerõs a lényegében elronthatatlan kategóriából.
Hozzávalók 24 x 36 cm-es tepsihez
A tésztához
2 tojás
150 g cukor
20 g kakaópor
50 ml olaj
200 ml tej
200 g liszt
1/2 csomag sütõpor
A túrókrémhez
900 g túró
180 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 evõkanál búzadara
A narancszseléhez
700 ml szénsavas narancsízû üdítõ
2 csomag vaníliás pudingpor
70 g cukor
A sütõt 180 fokra melegítjük, a tepsit vékonyan kikenjük olajjal.
A tésztához az egész tojásokat, a cukrot és a kakaót habverõvel fehéredésig verjük. Hozzáöntjük az olajat, majd a tejet, végül beleforgatjuk a lisztet, amiben elõzõleg elkevertük a sütõport.
A masszát a tepsibe simítjuk és megsütjük. Tûpróba!
A túrókrém hozzávalóit kikeverjük, majd a langyosra hûtött tésztára terítjük.
200 ml üdítõben csomómentesre keverjük a cukrot és a pudingport. A maradék üdítõt felforraljuk, hozzáöntjük a pudingos részt, és folyamatosan keverve besûrítjük.
A zselét forrón a túrókrémre borítjuk és kanál segítségével elsimítjuk.
Ha teljesen megszilárdul a zselés bevonat, szeleteljük.