Falusias sült csirkecomb
sponsored links
Én szeretem a csirkét, családom férfitagjaival ellentétben, akik szerint ez csak rántva jó. Stahl Judit szakácskönyvében találtam ezt a receptet, ami megfogott, hogy gyors és hogy kicsit izmosabb ízvilág. Vagyis a csirkét libazsírban kapatja meg és borral önti fel, aztán csak hagyjuk az illatokat szárnyalni.
A recept:
Hozzávalók: 4 gerezd fokhagyma, 1 kg csirke-felsõcomb, só, bors, 4 ek libazsír, 1,5 dl száraz fehérbor, 1 marék friss kakukkfû
Elõmelegítjük a sütõt 220 fokra. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, tüskékre vágjuk. A csirkecombok húsos részén pici bemetszéseket ejtünk, oda szurkodjuk be a fokhagymatüskéket. Sózzuk, borsozzuk. Közben a libazsírt jól ...