Falafel (vegán)
sponsored links
Az egyik legfinomabb és legelterjedtebb vega fasírt receptjét hoztam el. Nálunk mindig nagy sikere van :-)
1 bögre csicseriborsó
1 fej vöröshagyma
1/2 csokor koriander v. petrezselyemzöld
6-7 gerezd fokhagyma
2 ek. õrölt római kömény
1 tk. kardamom
1 ek. csicseriborsóliszt / finomliszt
1 tk. szódabikarbóna
--
3-4 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A csicseriborsót áztassuk be egy éjszakára. Másnap 10 percig fõzzük, majd szûrjük le, és tegyük késes aprítógépbe. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, zöldfûszert, széttört fokhagymát, csicseriborsólisztet (kávédarálón õröljük meg a csicseriborsót), vagy finomlisztet és a szódabikarbónát.
Egy tepsit olajjal kenjünk ki, formázzuk bele a falafel golyókat és 180 fokon egyszer megforgatva süssük ki, kb. 20-25 perc alatt.