Falafel sült fokhagyma mártással
sponsored links
A falafel, vagyis a csicseriborsó fasírt arab specialitás, melynek a lényegét a fûszerezése adja meg szerintem, és nem is érdemes csínján bánni vele. A római köményt azért helyettesítettem, mivel hirtelen nem találtam az üzletben, de lehet, hogy így még jobban jártam, mert ennek a fasírtnak egyszerûen mesés az íze. Ezen túl, kihagytam belõle a csilipaprikát is, a gyerekek miatt.
A sült fokhagymamártás pedig amennyire egyszerû, épp annyira mennyei, fõleg annak, aki szereti a sült fokhagyma ízét.
A kettõ együtt maga a menyország, a friss saláta mellé pedig még ezen is túltesz :)
Az utóbbi idõk legjobb étele számomra.
Hozzávalók:
- 20 dkg csicseriborsó
- 1 tojás
- 1 közepes hagyma
- 2 nagy cikk fokhagyma
- 1 evõkanál olívaolaj
- 1 evõkanál petrezselyemzöld ...