Falafel
sponsored links
Arab utcai árusok, étkezdék igen népszerû étele a falafel, másnéven csicseriborsó fasírt vagy golyó. Vegetáriánusok is elõszeretettel fogyasztják, sok helyen pitában tálalják zöldségekkel. Mi is salátával fogyasztottuk, de a pita most elmaradt...Készítettem hozzá egy fûszeres joghurtos öntetet mártogatónak. Egyre inkább szeretem ételek mellé az önteteteket, mártogatókat, lassan ott tartok, hogy mostmár egy sima sült burgonyát is rendszeresen feldobok egy pikánsabb mártogatóssal.
Most konzerv csicseriborsót használtam, aminek nagy elõnye, hogy sokkal hamarabb el készül az étel, másképp a csicserit, mielõtt felhasználnánk, egész éjszakára be kell áztatni, másnap pedig alacsony hõfokon puhára fõzni, és csak utána kezdhetünk el vele dolgozni.
A falafelt ízlés szerint készíthetjük fûszeresebbre is, érdemes a krémet közben kóstolgatni, mert így könnyen eltalálhatjuk a számunkra megfelelõ ízesítést! Pikánsabb, fûszeresebb ízvilágot kedvelõ társunknak bátran használjuk ezeket a nagyszerû fûszereket! A koriander nagyon kellemes a csicseriborsóval együtt, a kurkumával viszont én általában óvatosabban bánok.
Hozzávalók
400 g csicseriborsó konzerv
1-2 ducibb zúzott gerezd fokhagyma
1 kisebb vöröshagyma fele
pár szem koriandermag
ha van lehetõségünk rá, akkor inkább 2 ek frissen vágott koriander!
1 kisebb csokor petrezselyem levele
1 mk õrölt kömény ...