Falafel/csicseriborsó-fasírt
sponsored links
Leginkább nekem köszönhetõen, nem csak azért mert én készítem, hanem azért is,
mert (talán) fõleg magamnak készítem.
Bár mindenki szívesen fogyasztja, de rajtam kívül a többiek a húst is megeszik.
Így amikor pitát sütök, legtöbbször készül csicseriborsó-fasírt is.
Ha jól tudom, akkor hagyományosan nem fõzik meg a csicseriborsót, csak sokáig áztatják.
Én megszoktam fõzni és úgy darálom le.
Még volt két üveggel a múltkor fõzött csicseriborsóból, abból készítettem.
Falafel/csicseriborsó-fasírt
Hozzávalók
~ 400 g fõtt csicseriborsó
4 gerezd fokhagyma
2 db közepes sonkahagyma (vöröshagyma)
1 nagy csokor petrezselyem
1 tk köménymag
1 tk koriandermag
1 db szegfûszeg
1 hüvely kardamom magjai
1 mk frissen õrölt bors
só
0,5 dl olaj
1 db tojás
2 ek csicseriborsóliszt (helyette lehet finomliszt)
2 ek szezámmag
2 ek szezámmag
A csicseriborsó levét leöntöttem, a borsót az aprítógépbe tettem,
hozzáadtam a hagymákat, a petrezselymet, az olajat, a fûszereket és az egészet összedaráltam.
Tálba öntöttem, hozzáadtam a tojást, a lisztet és a szezámmagot.
Kicsi 3-3,5 cm átmérõjû golyókat formáztam belõle és egy ujjnyi, forró olajban,
több adagban megsütöttem.