Falafel/csicseriborsó-fasírt

2014-03-10

sponsored links




A Közel-Keletrõl származó falafel, igen régen "beköltözött" a konyhánkba.


 


Leginkább nekem köszönhetõen, nem csak azért mert én készítem, hanem azért is, 
mert (talán) fõleg magamnak készítem. 
Bár mindenki szívesen fogyasztja, de rajtam kívül a többiek a húst is megeszik.
 Így amikor pitát sütök, legtöbbször készül csicseriborsó-fasírt is.
Ha jól tudom, akkor hagyományosan nem fõzik meg a csicseriborsót, csak sokáig áztatják.
Én megszoktam fõzni és úgy darálom le.
Még volt két üveggel a múltkor fõzött csicseriborsóból, abból készítettem.
A pita  -némi eltéréssel-  úgy készült mint itt, csak most tönkölybúzalisztbõl.


 


Sok-sok nyers vegyes salátát, medvehagymát, joghurtot és csípõs szószt tettünk még bele.





Falafel/csicseriborsó-fasírt

Hozzávalók
~ 400 g fõtt csicseriborsó
4 gerezd fokhagyma
2 db közepes sonkahagyma (vöröshagyma)
1 nagy csokor petrezselyem
1 tk köménymag
1 tk koriandermag
1 db szegfûszeg
1 hüvely kardamom magjai
1 mk frissen õrölt bors
0,5 dl olaj
1 db tojás
2 ek csicseriborsóliszt (helyette lehet finomliszt)
2 ek szezámmag


A fûszereket mozsárba raktam és alaposan összetörtem.


 


A csicseriborsó levét leöntöttem, a borsót az aprítógépbe tettem, 
hozzáadtam a hagymákat, a petrezselymet, az olajat, a fûszereket és az egészet összedaráltam.
Tálba öntöttem, hozzáadtam a tojást, a lisztet és a szezámmagot.
Összekevertem.




Kicsi 3-3,5 cm átmérõjû golyókat formáztam belõle és egy ujjnyi, forró olajban,
 több adagban megsütöttem.









Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s