Fahéjkrém õszibarackkal
sponsored links
A 28. SAD! hatására elõtérbe került nálam a fahéj, és elkezdtem olyan recepteken agyalni, amibe ez a szuper fûszer belecsempészhetõ. Inspirálódásul itt-ott nézelõdtem is. Naná, hogy találtam egy rakat nekem tetszõ finomságot, és nem gyõztem választani.
Advent elsõ vasárnapjára olyan desszertet hoztam, ami hamar elkészül, és egy kiadós ebéd után könnyû édességként szolgálhat.
A krémet ezúttal nem úgy készítettem, ahogy szoktam, mert kíváncsi voltam, milyen lesz az alább leírt módszerrel. Kétség kívül így egyszerûbb, de állagra picit eltér attól, mint ha külön-külön foglalkoztunk volna a tojássárgájával és -fehérjével, vagy ha csak a sárgáját használtuk volna.
A krém önmagában is finom, simán tálalható tejszínhabbal való összeforgatás nélkül is, csak akkor inkább puding jellegû. Na de nem ragozom, lényeg, hogy kellemes ízû desszert kerekedett belõle. :)
Én ezzel kívánok minden kedves Olvasómnak kellemes 1. Advent vasárnapot! :)
Hozzávalók 4 személyre:
Krémhez:
5 dl tej
1 tk étkezési keményítõ ...