Fahéjjal ízesített pitypangméz.
sponsored links
A napokban pitypangmézet fõztem, (recept itt megtalálható) és az elkészült mézzel mint ízre, mint pedig állagra, nagyon elégedett voltam. Mivel a kert megint csak sárgul a sok virágzó pitypangtól, gondoltam próbaképpen fõzök még egy adag mézet, de most fahéjjal-szegfûszeggel-citrommal ízesítve. Az elõzõleg készített mézhez a frissen kinyílt, kisebb virágokat szedtem le, és mint a felsõ képen látszik, szép világos színû mézet kaptam. A másodjára készített mézhez, már a nagyobb, több napja virágzó virágokat gyûjtöttem be, melyeket az elõzõleg közzétett receptben leírtak szerint készítettem el, és mindössze csak annyit változtattam, hogy õrölt fahéjjal, néhány szem szegfûszeggel ízesítettem. Az elkészült méz színe, mint az alsó képen is látszik, sötétebb lett, és a ...