Fahéjjal sült pulyka barackbefõttel
sponsored links
Az angolszász országokban szinte elképzelhetetlen a karácsonyi vacsora pulyka nélkül - persze jelentõsége eltörpül a karácsonyi puding mellett. A hagyományok és szokások keveredésének köszönhetõen nálunk is sokan dacolnak a babonákkal, és szárnyast esznek karácsonykor. Karácsony másnapján én is meg szoktam kockáztatni, és van is néhány receptem erre az alkalomra.
A legújabb ötletét a karácsony elõtti napokban hallottam, és ki is próbáltam (köszönet Novák Vikinek). Nagyon egyszerû, gyors és finom: érdemes a hozzávalókat betárazni a hûtõbe arra az esetre is, ha például a vendégségbe ékezõ gyerekek nem akarják megenni a halat vagy a töltött káposztát.
Fahéjas pulykamedalion barackbefõttel
Hozzávalók (4 adag):
700 g pulykamedalion
100 vaj
2x1 teáskanál õrölt fahéj
250 g tejszín ...