Fahéjjal sült pulyka barackbefõttel

2011-12-23

sponsored links



Az angolszász országokban szinte elképzelhetetlen a karácsonyi vacsora pulyka nélkül - persze jelentõsége eltörpül a karácsonyi puding mellett. A hagyományok és szokások keveredésének köszönhetõen nálunk is sokan dacolnak a babonákkal, és szárnyast esznek karácsonykor. Karácsony másnapján én is meg szoktam kockáztatni, és van is néhány receptem erre az alkalomra.
 
A legújabb ötletét a karácsony elõtti napokban hallottam, és ki is próbáltam (köszönet Novák Vikinek). Nagyon egyszerû, gyors és finom: érdemes a hozzávalókat betárazni a hûtõbe arra az esetre is, ha például a vendégségbe ékezõ gyerekek nem akarják megenni a halat vagy a töltött káposztát.
 
Fahéjas pulykamedalion barackbefõttel
 
Hozzávalók (4 adag):
 
          700 g pulykamedalion
          100 vaj
          2x1 teáskanál õrölt fahéj
          250 g tejszín ...

Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/12/23/fa...

sponsored links

Keres?s