Fahéjgolyó
sponsored links
Kérem szépen, egy újabb hatalmas felfedezés a golyókészítésben, amit ismét a Gasztroikonnak, Pufinnak köszönhetek. Nálam eddig majdnem minden golyó úgy indult, hogy darált keksz, porcukor, krémsajt. Puffin viszont azt mondja, sûrített tej. Az a cukrozott fajta, aminek 100 gr-jában 350 kcal van a csomagolás szerint. Vettem egy nagy levegõt és bedobtam a kosárba, "úgyis biciklizem minden nap" felkiáltással és megnyugtattam magam, hogyha kicsi golyókat csinálok, akkor nem lesz benne annyi CH. Na de az elsõ golyó után nem érdekelt már a sûrített tej tápértéke sem. Nagyon cimetös, nagyon finom és az állaga szuper, kissé ragacsos- azt hiszem csak a sûrített tejjel érhetõ ez el. 5 perc alatt kész, must have golyó!!!!!
Hozzávalók:
kb. 15 kisebb golyóhoz
100 gr darált keksz
170 gr cukrozott sûrített tej ( nálunk ekkora 1 tubus, az eredeti recept 200 gr-ot ír)
3 dkg holland kakaópor
2 tk.õrölt fahéj
A hempergetéshez:
fahéjas porcukor
Elkészítés:
1. A darált kekszet elvegyítjük a kakaóporral, fahéjjal és annyi sûrített tejjel összegyúrjuk, hogy ragacsos, de masszív, formázható masszát kapjunk.
2. Kis golyókat formázunk belõle, fahéjas porcukorban meghempergetjük õket és ennyi a történet.