Fahéjas tekercs
sponsored links
Hozzávalók: 1 zacskó szárított élesztõ, 2 dkg. cukor+3 dkg. szórásra, 70 ml langyos víz, 22 dkg. liszt, csipet só, 2 tk+3tk õrölt fahéj, 1db tojás+1 a kenéshez, 4dkg.margarin olvasztva tésztába +5 dkg. margarin olvasztva tésztára, 1,5 dl tej.
Elkészítése: A langyos vízbe tettem a 2 dkg cukrot és az élesztõt. A liszthez tettem a sót 2 tk. fahéjat az olvasztott margarint a tojást valamint az élesztõs keveréket és jól bedagasztottam Letakarva duplájára kelesztettem. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. 25x30 cm- es téglalappá nyújtottam megkentem a felvert tojással és beszórtam a 3 dkg. cukor és 3 tk. fahéj keverékével. Hosszabb oldaláról kezdve feltekertem a tésztát, majd 2 cm. széles szeleteket vágtam belõle. Tortaformába pakoltam szorosan egymás mellé a vágott felületükkel felfelé és ...