Fahéjas-sárgabarackos kürtõs kocka
sponsored links
Apró, csokiba mártható kis kockákat lehet készíteni ebbõl a különleges tésztából, amihez kellõ idõ és türelem szükségeltetik, de bizton állíthatom, megéri.
Az alaprecept egy Karácsonyi aprósütemények címû kis receptfüzetkébõl származik és eredeti változatát kürtõskalács kocka néven már kétszer is elkészítettem, annyira finom volt. Most egy kicsit még jobban felturbóztam, amivel úgy érzem sikerült felülmúlni az elképzeléseimet, sõt a karácsonyi gasztroajándékok között elõkelõ helyet foglal majd el, bár külsõleg nem annyira esztétikus, mint egy formában gyártott bonbon.
Már az elkészítés módja is különleges, mert a tésztát rétegenként kell összesütni, így aki arra vállalkozik, hogy elkészíti, számítson rá, hogy 2-3 percenként kell nyitogatnia a sütõ ajtaját.
Eredetileg egyszerûen csak sárgabaracklekvár van a rétegek között, amit én most kiegészítettem egy kis apróra ...