Fahéjas szilvás lepény
sponsored links
Nagyi kelt tésztás szilvás lepényét minden nyáron legalább egyszer elõ kell vennem. Ezúttal nagyon igyekeztem a hagyományos recepthez ragaszkodni, majdnem teljesen sikerült is.
A szilvát ajándékba kaptam, így nem kellett vele spórolni. Továbbra is érvényes: minél több a szilva, annál finomabb. Egy régebbi, marcipános változat itt található.
Egy elég komoly grillezõs vacsora után ettünk belõle, de maradt reggelre is. Hú, azt kell mondanom, hogy így, másnap reggel a legfinomabb. De ebédre is nagyon jó tud lenni, egy tartalmas leves után.
Szilvás lepény hagyományosan, fahéjjal
Hozzávalók: kb fél kiló liszt, 1 tojás, 1 jó evõkanál vaj, 2-2,5 dl langyos tej, 1 cs. száraz élesztõ, 1 evõkanál cukor, 1 kiskanál só.
A tetejére: kb. 1 kg szilva, 1 csapott ...