Fahéjas szerelemkalács

2014-05-27

sponsored links

Meglátni és megszeretni. Ez jellemzõ a kalácsokra is. Elég egy pillantás és már ellenállhatatlan vágy lobban az elkészítésére. A formázás Atkáriné Terike keze munkáját dicséri, a tészta a jól bevált kalács tésztám. A fahéjas cukor saját ötlet, ezt nem tudom megunni. 
Sok szeretettel minden kalács kedvelõnek.


Hozzávalók:
Tésztához:
*50 dkg liszt
*0,5 kk só
*2,5 dl tej
*2,5 dkg élesztõ
*3 ek cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*5 dkg margarin
*1 egész tojás
Tetejére:
*1 kisebb tojás
*2 ek cukor
*1 tk õrölt fahéj

Az élesztõt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és megszórjuk 1 evõkanál cukorral. Hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, amit betakarjuk kevéske liszttel, hogy ne érintkezzen közvetlenül az élesztõvel.
Hozzáadjuk a felfutott élesztõt, a maradék cukrot, vaníliás cukrot, a margarint, a tojást és alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 8 egyenlõ részre osztjuk és egyenként hüvelykujjnyi vastag rudakká sodorjuk.
A tészták két végét csigaszerûen feltekerjük, majd az alsó részt átvágjuk és a két szálat egymáson háromszor összecsavarjuk, a végét összecsípjük.
Sütõpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Letakarva hagyjuk kb. 30 percet kelni, míg a sütõ bemelegszik.
A cukrot a fahéjjal összekeverjük, a tojást kicsit felverjük.
A megkelt tésztát lekenjük a tojással és megszórjuk a fahéjas cukorral.
180 fokon alul-felülsütéssel 25 perc alatt megsütjük és rácson hagyjuk kihûlni.

Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2014/05/fahej...

sponsored links

Keres?s