Fahéjas szederlekvár
sponsored links
Augusztusi befõzésem elsõ példánya ez a lekvár. Igazi intenzív gyümölcs íz kerített hatalmába, ahogy megkóstoltam, a kevés fajéj pedig igazán sejtelmessé teszi. Természetesen készült sima szederlekvár is, de ahhoz, csak annyi a teendõ, hogy kihagyjátok a fahéjat a receptbõl. Ahogy végig néztem a kamrapolcon, szinte minden eddigi lekváramból készült fahéjas is....lehet, hogy már tényleg függõ vagyok! Mondjuk a lekváros palacsintát is mindig úgy ettem, hogy megszórtam õrölt fahéjjal a tetejét vagy még a feltekerés elõtt a lekvárt bolondítottam vele, így legalább már erre a lépésre nem lesz szükség:) Jajj de jó lesz télen is érezni:)
Befõttes üvegek elõkészítése
1. A befõttes üvegeket forrásban levõ vízben fõzzük pár percig, hogy lefertõtlenítsük, majd a tûzhelyben melegítsük õket 100 fokon a tetejükkel együtt, amíg meg nem töltjük lekvárral, ez azért fontos, mivel száraz dunsztban fog kihûlni a lekvárunk hosszú idõn keresztül, így a baktériumok elpusztulnak.
Hozzávalók 2x250 ml üveghez:
600 g szeder
140 g nádcukor
2 tk õrölt fahéj ...