Fahéjas-rumos meggy mascarponés joghurttal kísérve
sponsored links
Ma találtam ezt a receptet a Mindmegette.hu oldalán Bianka1980 felhasználónál.
Mivel maradt egy kis mascarponém a dobozban, épp kapóra jött. Most a hûtõben figyel, mire a fiúk hazajönnek épp elég hideg lesz ahhoz, hogy az összeset egyszerre kikanalazzák. :)
Hozzávalók 3-4 fõre:
40 dkg meggy
1 púpos kiskanál keményítõ
2 kanál cukor
fahéj
rum
A krémhez:
25 dkg mascarpone
2 pohár natúr joghurt
2-3 kanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg mascarpone
2 pohár natúr joghurt
2-3 kanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
A meggyet lemosva, szárától megtisztítva, kimagozva lemérjük, megszórjuk a cukorral, fahéjjal és meglocsoljuk a rummal. Érdemes savanykásabban hagyni, mivel a krém is édes lesz. Kóstoljuk közben és ízesítsük kedvünkre. Fél órát állni hagyjuk, majd pürésítjük botmixerrel. Az étkezési keményítõt egy pici vízben elkavarjuk, a meggyhez adjuk és forralunk rajta egyet. Lehûtjük.
A krémet kikeverjük, behûtjük. Majd egy pohárban rétegezni kezdjük a krémet a meggyszósszal. A tetejét egész meggyel díszítjük (tehetünk rá mentalevelet, citromfüvet is). Érdemes kisebb és magasabb pohárban rétegezni, nekem a tálkában szétterült. Szerintem édesítõvel is elkészíthetõ.
Finom!
Azt gondolom, hogy ez a meggyszósz tejberizzsel rétegezve is elkészíthetõ (hasonló ízvilág). Hogy milyen egy finom tejberizs? Hát ilyen: KATT IDE!